Shop By Category

Blog

Istoria bauturii cappuccino.Barista.Cappuccino cafenele.Cappuccino italian.Cappuccino bun.Cafea arabica.
Image

Istoria bauturii cappuccino

Istoria bauturii cappuccino    Cu totii stim ce este un cappuccino. Multi dintre noi comandam aceasta bautura in cafenele sau to go insa putini cunoastem istoria acestei bauturi.    In anii 1700, cafenelele din Viena realizau o bautura din cafea cu frisca si zahar. Mai exista o varianta la care se adaugau mirodenii si zahar. […]

Sticky
February 17, 2020
In Blog
ce este pour over. Hario v60.Dripper Hario V60 cafenele. Barista V60.
Image

Ce este pour over?

Ce este pour over? Scurt istoric    Putem spune ca a aparut pentru prima oara in Germania anului 1908. Amarie Auguste Melitta Bentz a experimentat folosind hartie mai groasa si poroasa (sugativa). A folosit un ibric din alama pe care l-a gaurit cu un cui. Astfel a obtinut o cafea mai putin amara si fara […]

Sticky
February 14, 2020
In Blog
Campionatul Mondial Barista 2020
Image

Campionatul Mondial Barista 2020

Campionatul Mondial Barista 2020    Campionatul Mondial Barista 2020 si World Brewers Cup vor avea loc anul acesta in Melbourne, Australia. Se va desfasura in perioada 4-7 mai, in cadrul Expozitiei Internationale de Cafea Melbourne (MICE).    La aceste doua campionate mondiale de cafea se asteapta in jur de 85 de campioni nationali de pe […]

Sticky
February 12, 2020
In Blog
Istoria irish Coffee.CUm sa faci un Irish Coffee reusit.
Image

Istoria Irish Coffee

Istoria Irish Coffee    Irish Coffee este unul din preparatele intalnite in aproape toate localurile in care intrii. Ceea ce nu stim atunci cand comandam un irish este, cum a aparut aceasta bautura. Putina istorie    Prin anii 1940, Foynes, era unul dintre cele mai importante aeroporturi pentru Europa. Era principalul aeroport pentru hidroavioane, cu […]

Sticky
February 11, 2020
In Blog
Ce este cold brew? Care este diferenta intre cold brew si iced coffee?
Image

Ce este cold brew?

Ce este cold brew?    De cativa ani aceasta metoda de preparare a cafelei a devenit din ce in ce mai populara. Desi poate a vea un pret mai ridicat decat alte tipuri de preparare, este totusi foarte cautat. In ce consta de fapt metoda de preparare cold brew?    In cazul acestei metode de […]

Sticky
February 09, 2020
In Blog
Retete bauturi cu cafea
Image

Retete pentru bauturi cu cafea

Retete pentru bauturi cu cafea Zorro Ingrediente: 20 ml Sambuca 20 ml Bailey’s 20 ml Crema de menta alba 20 ml cafea Frisca Mod de preparare: Se adauga taote ingredientele in paharul de irish. Se adauga cafeaua fierbinte si apoi frisca. Se serveste fara decor. Russian Coffee Ingrediente: 30 ml Vodka 15 ml Lichior de […]

Sticky
January 01, 2019
In Blog
Cum sa faci un espresso?espresso,cafea,cafea espresso,cup of coffee,
Image

Cum sa faci un espresso?

Nu este usor sa faci un espresso bun. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un espresso, iar noi am facut o lista cu cele mai importante, pentru ca tu sa poti savura un espresso bine facut.

Sticky
February 02, 2018
In Blog
Prajirea boabelor de cafea.Prajirea cafelei.First crack.Cafea buna.cafenele.prajitorie cafea.prajitor cafea.
Image

Prajirea boabelor de cafea

   Prajirea boabelor de cafea    Prajirea boabelor de cafea este procesul prin care micul fruct este transformat intr-o bautura revigoranta. Prin prajire se dezvolta gustul, buchetul si aroma unica fiecarei cafele.    Masinile pentru prajit    Primul prajitor de cafea cunoscut a aparut pe la inceputul anilor 1400 si isi are originea in Persia. […]

Sticky
By
July 04, 2017
In Blog
Procesarea cafelei,coffee beans processing,
Image

Procesarea cafelei. Drumul de la cireasa la bobul de cafea

Procesarea cafelei Procesarea cafelei    Pentru a putea depozita cafeaua si pentru a putea fi numite boabe de cafea, ciresele de cafea trebuie prelucrate. Aceasta prelucrare se poate realiza prin mai multe metode, fiecare tara sau regiune avand metoda proprie. Cele mai des intalnite metode de prelucrare sunt: naturala, prin spalare si “pulped” natural.   […]

Sticky
By
June 30, 2017
In Blog
Cum sa depozitezi cafeaua. Pastrarea cafelei. Cafea proaspata.Cafea buna.Cafea macinata buna.
Image

Cum sa depozitezi cafeaua

Cum sa depozitezi cafeaua Cum sa depozitezi cafeaua    Pentru a savura o ceasca de cafea buna, aceasta trebuie intotdeauna sa fie proaspata. Boabele incep sa isi piarda din prospetime la putin timp dupa prajire. Odata odata cu pierderea prospetimii, aromele naturale sunt diminuate.    Stocate in mod corespunzator, isi pot mentine prospetimea pana la […]

Sticky
By
June 28, 2017
In Blog