Shop By Category

Blog

Retete bauturi cu cafea
Image

15 Retete pentru bauturi cu cafea

 15 Retete pentru bauturi cu cafea   Dupa apa si ceai, cafeaua este una dintre bauturile cele mai consumate din lume. Bucurandu-se de o asemenea popularitate era normal sa devina un ingredient preferat in prepararea cocktailurilor.    Cu ingrediente delicioase, cu ustensile potrivite și cu putina îndemanare, poti prepara o bautura excelenta. Pentru unele insa, […]

Sticky
ianuarie 01, 2019
In Blog
Cum sa faci un espresso?espresso,cafea,cafea espresso,cup of coffee,
Image

Cum sa faci un espresso?

Nu este usor sa faci un espresso bun. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un espresso, iar noi am facut o lista cu cele mai importante, pentru ca tu sa poti savura un espresso bine facut.

Sticky
februarie 02, 2018
In Blog
Prajirea boabelor de cafea.Prajirea cafelei.First crack.Cafea buna.cafenele.prajitorie cafea.prajitor cafea.
Image

Prajirea boabelor de cafea

   Prajirea boabelor de cafea Prajirea cafelei este procesul prin care micul fruct este transformat intr-o bautura revigoranta. Prin prajire se dezvolta gustul, buchetul si aroma unica fiecarei cafele.    Masinile pentru prajit    Primul prajitor de cafea cunoscut a aparut pe la inceputul anilor 1400 si isi are originea in Persia. Aparatul era unul […]

Sticky
By
iulie 04, 2017
In Blog
Procesarea cafelei,coffee beans processing,
Image

Procesarea cafelei. Drumul de la cireasa la bobul de cafea

Procesarea cafelei Procesarea cafelei    Pentru a putea depozita cafeaua si pentru a putea fi numite boabe de cafea, ciresele de cafea trebuie prelucrate. Aceasta prelucrare se poate realiza prin mai multe metode, fiecare tara sau regiune avand metoda proprie. Cele mai des intalnite metode de prelucrare sunt: naturala, prin spalare si “pulped” natural.   […]

Sticky
By
iunie 30, 2017
In Blog
Cum sa depozitezi cafeaua. Pastrarea cafelei. Cafea proaspata.Cafea buna.Cafea macinata buna.
Image

Cum sa depozitezi cafeaua

Cum sa depozitezi cafeaua    Pentru a savura o ceasca de cafea buna, aceasta trebuie intotdeauna sa fie proaspata. Boabele incep sa isi piarda din prospetime la putin timp dupa prajire. Odata odata cu pierderea prospetimii, aromele naturale sunt diminuate.    Stocate in mod corespunzator, isi pot mentine prospetimea pana la aproximativ o luna iar […]

Sticky
By
iunie 28, 2017
In Blog
Istoria cafelei.Care este originea cafelei?Istoria cafelei pe glob.Unde a aparut cafeaua?Cafea arabica.
Image

Istoria cafelei

Istoria cafelei Istoria cafelei   Una din povestile care circula despre descoperirea cafelei este cea a unui pazitor de capre din platoul etiopian, Khaldi. Acesta a observat ca dupa ce caprele mancau fructele din anumiti arbusti care cresteau in acea zona, deveneau pline de energie. Urmarind comportamentul lor, se hotaraste sa duca acele boabe la […]

Sticky
By
mai 23, 2017
In Blog
Ce este cafeaua?Arborele de cafea.Cafea arabica.Cafea robusta.Cafea buna.Cafea de calitate.Copac de cafea.Arbust de cafea.
Image

Ce este cafeaua?

Ce este cafeaua?   Arborii de cafea sunt taiati scurt pentru a le conserva energia si pentru a ajuta procesul de recoltare. Insa lasati sa creasca acestia pot ajunge pana la 30 m inaltime.   Fiecare arbore are frunzele verzi cerate, care cresc in perechi opuse, cu cirese de cafea care cresc de-alungul ramurilor.   […]

Sticky
By
mai 23, 2017
In Blog