Shop By Category

Blog

Cum poti preveni coronavirus in cafenele, cafenea, cafenele, cafenea curata, coronavirus,infectie prevenita, prevenire coronavirus,
Image

Cum poti preveni coronavirus in cafenele?

Cum poti preveni coronavirus in cafenele?
   Raspandirea coronavirusului a perturbat pietele globale in toate domeniile. Industria cafelei nu a ramas nici ea neafectata. Starbucks, a inchis in China 2000 de magazine din reteaua sa. In Italia, in urma prezentei virusului, marea majoritate a cafenelelor sunt acum inchise.
   Intrebarea care se pune pentru cei care activeaza in acest domeniu este: Cum ne putem pregatii cel mai bine pentru aceasta perioada dificila?
Iata cateva idei de actiuni pe care le putem intreprinde.

1. Inchiderea afacerilor

   Cum acest lucru deja s-a intalmplat in anumite tari, e bine sa fim pregatiti pentru situatia in care autoritatile vor inchide cafenelele.

2. Fonduri de urgenta

   Pregatirea unor fonduri materiale de rezerva, este importanta in aceste perioade. Angajatii care nu prezinta simptome de raceala, e indicat sa nu isi foloseasca zilele libere sau cele de concediu medical. In cazul in care prezinta si cel mai mic simptom de raceala, este indicat sa anunte din timp si sa ramana acasa. Acest lucru este benefic pentru restul persoanelor din colectivul de munca.
   Un lucru important de urmat este o discutie cu angajatii cu privire la planificarea financiara in aceasta perioada.
   Avantajele pe care o asemenea discutie le poate avea sunt atat de partea angajatilor cat si a angajatorului. Le arata angajatilor ca sunt interesati de bunastarea lor si ca investesc in viitorul acestora.
   O planificare materiala impreuna cu angajatii, ajuta pe termen lung la mentinerea afacerii la un nivel relativ normal.

3. Cash flow-ul necesar efectuarii tuturor platilor

   Trebuie sa se ia in calcul sumele de bani necesare functionarii in parametrii normali ai afacerii. De asemenea si varianta in care cafeneaua nu va produce profit pe o perioada de o luna. Cati bani sunt necesari pentru a acoperi toate cheltuielile?

4. Planificarea stocurilor de marfa

   Este bine sa se urmareasca raspandirea virusului si felul cum autoritatile gestioneaza aceasta problema. Daca se impun inchideri fortate sau scaderi considerabile in vanzari, este indicata o ajustare a stocului de marfa.
   Este bine sa se urmareasca stocul de marfuri perisabile, cum ar fi laptele, fructele, spre exemplu.

5. Informarea si educarea

   Este indicata o revizuire stricta a normelor sanitare si procedurilor de igiena, impreuna cu angajatii. Reamintirea angajatilor de catre manageri a practicilor de igiena. Cafenelele sunt locuri aglomerate. Astfel, angajatii trebuie sa fie instruiti cat mai bine in a minimaliza riscul infectiei.
   Se pot amplasa mici cosuri pentru gunoi in locurile cele mai des folosite. Suprafetele care vin in contact cu clientii, cum ar fi usile toaletelor, clantele usilor ar trebui dezinfectate mai des.
   Sunt multe lucruri pe care nu le stim despre acest virus. Aceste cateva informatii se pot dovedii a fi utile.
   De asemenea sa ajute la imbunatatirea unei mentalitati de protejare a comunitatii in care muncim, a colegilor si a persoanelor cu, care venim in contact.
Sticky
mart. 12, 2020
In Blog

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*