Shop By Category

Blog

Istoria irish Coffee.CUm sa faci un Irish Coffee reusit.
Image

Istoria Irish Coffee

Istoria Irish Coffee

   Irish Coffee este unul din preparatele intalnite in aproape toate localurile in care intrii. Ceea ce nu stim atunci cand comandam un irish este, cum a aparut aceasta bautura.

Putina istorie

   Prin anii 1940, Foynes, era unul dintre cele mai importante aeroporturi pentru Europa. Era principalul aeroport pentru hidroavioane, cu precadere cele cu pasageri din SUA. Aici veneau vedete de la Hollywood, insa si importante personalitati politice.

   Pentru a deservii nevoile acestor pasageri, a fost deschis un restaurant. Joe Sheridan, un tanar bucatar, se ocupa de conducerea acestuia. Joe s-a gandit sa creeze o bautura care sa-i incalzeasca clientii, pe vremea rece de afara adaugand whiskey in cafea. Astfel a aparut Irish Coffee. Povestea spune ca atunci cand un client american a baut pentru prima oara acest preparat a intrebat: “E cafea Braziliana?”. Raspunsul lui Joe a fost: “Nu, este Irish Coffee”.

   Pe plan international succesul se datoreaza scriitorului Stanton Delaplane. Revenind in SUA a incercat sa reproduca preparatul impreuna cu prietenul sau Jack Koeppler, proprietarul Buena Vista. Neavand un succes prea mare, i-au facut lui Joe o oferta de a lucra in SUA, pe care acesta a acceptat-o.

   Odata cu popularizarea acestui preparat, au aparut o multime de versiuni. Reteta originala este destul de simpla si oricine o poate realiza.

Cum sa faci un Irish Coffee reusit?

Ca orice bautura si aceasta are nevoie de atentie pentru ca rezultatul sa fie unul perfect.

Ingredientele necesare:

– Irish whiskey

– Cafea

– Zahar brun

– Frisca

Metoda de preparare:

1.Incalzeste paharul cu abur sau apa fierbinte. Tine o linura in pahar pentru a te asigura ca paharul nu se sparge atunci cand adaugi apa fierbinte. Incalzirea paharului mentine bautura calda mai mult timp.

2.Adauga o masura de whiskey.

3.Adauga cafeaua.

4.Adauga o lingura de zahar brun. Asigura-te ca zaharul este amestecat bine in cafea.

5.Frisca folosita de obicei este la tub. Totusi sunt locatii unde barmanii folosesc frisca lichida pentru face o crema de frisca. Aceasta este mai usor de turnat peste cafea. Folosinf aceasta metoda, poti turna frisca folosind o lingura de bar. Astfel te asiguri ca frisca nu se va amesteca in cafea.

6.Poti decora frisca cu fulgi/bucati de ciocolata.

Sursa: www.irishwhiskeymuseum.ie

Istoria Irish Coffee

Sticky
Feb 11, 2020
In Blog

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*