Shop By Category

Blog

Istoria bauturii cappuccino.Barista.Cappuccino cafenele.Cappuccino italian.Cappuccino bun.Cafea arabica.
Image

Istoria bauturii cappuccino

Istoria bauturii cappuccino

   Cu totii stim ce este un cappuccino. Multi dintre noi comandam aceasta bautura in cafenele sau to go insa putini cunoastem istoria acestei bauturi.

   In anii 1700, cafenelele din Viena realizau o bautura din cafea cu frisca si zahar. Mai exista o varianta la care se adaugau mirodenii si zahar. Pentru aceasta varianta a preparatului se folosea frisca batuta. Aceste preparate erau numite “Kapuziner”. Cand acestea erau preparate in alte locatii decat Viena, erau numite “cafea vieneza”.

   Una din povestile care circula despre aparitia acestui cuvant. Cappuccino, se refera la calugarii capucini. Se spune ca numele acestei bauturi ar provenii de la culoarea ei. Aceasta era foarte apropiata de culoarea robelor cu gluga purtate de calugarii Capucini.

   De-a lungul timpului au existat numeroase variatiuni ale bauturii. Insa, cappuccino asa cum il stim noi azi a aparut in Italia. Bautura s-a dezvoltat odata cu aparitia expresoarelor de cafea. Primele variante ale acestei bauturi erau realizate asemanator cafelelor vieneze. Se adauga frisca la cafea peste care se adauga ciocolata sau scortisoara.

   Odata cu dezvoltarea expresoarelor de cafea, a aparut si varianta cappuccino realizata cu crema de lapte.

   Cultura cafelei italiana a dus la perfectioarea si specializarea cafenelelor si a baristilor. Dupa cel de al doilea razboi mondial aceasta bautura s-a raspandit la nivel mondial. Astfel a aparut si dezvoltat una dintre cele mai populare bauturi pe baza de cafea.

Cum sa prepari cappuccino?

   Pentru a prepara un cappuccino cat mai bun este nevoie in primul rand de practica. Repetitia este mama invataturii dupa cum se spune, asa ca vei vrea sa exersezi cat mai mult.

   Totusi, chiar si practica este fara folos daca nu ai un echipament bun. In principal un aparat espresso cu brat pentru abur.

   Cafeaua folosita in preparare este de asemenea un element important. Daca vrei sa o pregatesti ca un barista adevarat, incearca sa folosesti intotdeauna cafea proaspat macinata.

Pasi de urmat in realizarea unui cappuccino:
  • Adauga lapte rece in pitcher.

  • Porneste bratul pentru abur pentru a elimina condensul acumulat.

  • Incepe si incalzeste laptele. Varful bratului de abur sa fie in lapte. Odata cu cresterea laptelui in volum coboara pitcherul incet. Incearca intotdeauna sa obtii o miscare de vortex in lapte.

  • Continua sa faci asta pana cand laptele a ajuns la temperatura optima (in principal 65’C)

  • Prepara un espresso intr-o ceasca mai mare (ceasca pentru cappuccino).

  • Adauga laptele spumat in ceasca. Incepe prin a turna mai intai in centrul cestii. Apoi folosind o miscare circulara dinspre centru spre margini.

  • Curata bratul aparatului din nou.

Tips and tricks

  • Consistenta laptelui spumat depinde de continutul de grasime al acestuia. Un lapte cu un continut scazut in grasimi, va produce o crema slaba care se va dizolva rapid in cafea.

  • Cat timp se pregateste cafeaua, misca pitcherul pentru a omogeniza laptele. Scopul este ca laptele sa fie cat mai compact, fara bule de aer si cu un aspect lucios.

  • Nu folosii acelasi lapte de mai multe ori. Este important ca de fiecare data cand prepari un cappuccino sa folosesti lapte rece.

  • Stabileste dinainte ce latte art vrei sa faci. Asta te va ajuta sa te perfectionezi sau sa remarci lucruri care pot fi imbunatatite.

Istoria bauturii cappuccino

Istoria bauturii cappuccino.Barista.Cappuccino cafenele.Cappuccino italian.Cappuccino bun.Cafea arabica.
Sticky
feb. 17, 2020
In Blog

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*