Shop By Category

Blog

15 intrebari despre cafea.Cafea.Cafea arabica.Q&A cafea.
Image

15 Curiozitati despre cafea.

15 Curiozitati despre cafea

    Sunt o multime de lucruri interesante despre cafea pe care cu totii am vrea sa le aflam. Noi am facut o lista de 15 intrebari si raspunsuri scurte pentru a iti satisface curiozitatea.

1. De cati ani este nevoie ca un arbore de cafea sa ajunga la maturitate?

    Arborele de cafea ajunga la maturitate in aproximativ 5 ani.

2. Cat timp va produce acesta cafea, daca este bine ingrijit?

    Atat arborele de cafea Arabica cat si cel de cafea Robusta, vor produce cafea timp de 25 de ani.

    Acest lucru bineinteles daca sunt ingrijiti corespunzator.

3. Care este cantitatea de cafea pe care o produce un arbore de cafea pe parcursul unui an?

    Planta de cafea produce aproximativ 0.5 – 0.7 kg de cafea intr-un an.

4. De cate cirese de cafea este nevoie pentru a produce 0.5 kg de cafea prajita?

    Pentru aceasta cantitate sunt necesare aproximativ 4000 de boabe de cafea.

    Cum in cireasa de cafea se gasesc 2 boabe, sunt necesare in jur de 2000 de cirese de cafea.

5. Care este tara care are cea mai mare productie de cafea de pe glob?

    Acest titlu este detinut de Brazilia. Este tara care detine 25% din productia de cafea de pe glob. Din aceasta cantitate 80% este cafea Arabica.

6. Ce este Ziua Internationala a Cafelei?

    Aceasta zi a fost stabilita de Organizatia Internationala a Cafelei. Cu scopul de a promova si celebra cafeaua pe glob. Aceasta data difera de la tara la tara.

    Spre exemplu: 24 mai – Brazilia, Septembrie 29 – Indonesia, India, Mexic, Romania, SUA,

                            Octombrie 1 – Singapore, Germania, Japonia

7. Cate caracteristici de arome distincte prezinta cafeaua?

    Cafeaua prezinta aproximativ 800 de caracteristici aromatice distincte. Acestea sunt influentate de: tipul de planta de cafea, calitatea solului, climat, altitudine, procesul de culegere si metoda de prajire a boabelor de cafea.

8. Care este cantitatea de cafeina normala absorbita de organism?

    Organismul uman poate absorbi o cantitate de 300-400 de miligrame de cafeina. Aceasta cantitate este considerata ca fiind in limite normale/sanatoase.

9. Care este doza letala de cafeina pentru corpul uman?

    Cantitatea letala de cafeina pentru corpul uman este de 10 g.

10. De unde provine cuvantul “espresso”?

     Etimologia cuvantului este de origina latina. Acesta inseamna “sub presiune”. Este un termen potrivit, avand in vedere metoda folosita pentru prepararea acestei bauturi.

11. Ce tip de prajire a cafelei are cea mai mare cantitate de cafeina?

     In mod surprinzator, cafelele prajite light au cel mai mare grad de cafeina. Prin prajirea mai intensa a boabelor, se pierde din aceasta cantitate.

12. Care tip de cafea are mai multa cafeina: Arabica sau Robusta?

     Boabele de cafea Robusta au de doua ori mai multa cantitate de cofeina. Acest lucru o face mai rezistenta la daunatori.

13. Cand a fost inventata cafeaua instant?

     Prima incercare incununata de succes in a obtine un produs stabil sub forma de pudra, a fost realizata in Japonia. In anul 1901, Sartori Kato, a utilizat un procedeu dezvoltat pentru realizarea ceaiului instant.

14. Exista vreo specie de cafea decafeinizata natural?

     Singura specie de cafea natural decafeinizata, s-a descoperit in Camerun. Aceasta are denumirea stiintifica de Coffea charrieriana.

15. Cafeaua decafeinizata nu are cafeina deloc?

      Ba da, are, nu este 100% fara cafeina. Dar contine o cantitate foarte mica de cafeina, in comparatie cu cafeaua obisnuita. Cam de 16 ori mai putina.

15 Curiozitati despre cafea

Sticky
feb. 27, 2020
In Blog

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*