Shop By Category

Blog

Cum sa faci un espresso?espresso,cafea,cafea espresso,cup of coffee,
Image

Cum sa faci un espresso?

 Cum sa faci un espresso?

   Espresso-ul este recunoscut in intreaga lume ca fiind, cafeaua italiana. Nu este usor sa faci un espresso bun. Deci, cum sa prepari un espresso bun?

   Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un espresso, iar noi am facut o lista cu cele mai importante, pentru ca tu sa poti savura un espresso bine facut.

Temperatura

   Espresso-ul va fi pe atat de bun ca si calitatea apei din care este facut. In cazul in care espressor-ul tau nu este conectat la o sursa de apa directa, umplerea ei va trebui facuta manual, cu apa curata si filtrata. Aparatul ar trebui sa incalzeasca apa la o temperatura intre 90 – 95’C, in functie de tipul de cafea folosita. Calitatea apei este importanta in a extrage toti compusii aromatizanti ai cafelei, intr-un espresso de calitate.

Dozarea cafelei

   In functie de marimea portafiltrului cantitatea de cafea folosita poate varia intre 7 si 18 grame de cafea. De asemenea cantitatea folosita depinde si de taria cafelei pe care doresti sa o obtii. Cel mai bun mod de a verifica ce cantitate folositi este utilizarea unui cantar digital.

Tamping

   Folositi un tamper pentru a presa cafeaua in portafiltru. Setati portafilterul pe o suprafata plana si impingeti in jos, astfel incat cafeaua sa fie presata in mod egal. Portafiltrul nu trebuie lovit dupa realizarea acestui pas, deoarece acest lucru poate crea fisuri in pucul de cafea, iar asta poate impiedica realizarea unui espresso cu o aroma buna.

Extractia

   In functie de tipul de cafea folosit o extractie buna este de obicei cuprinsa in intervalul 25 – 30 de secunde.

   Daca extractia este prea rapida, cafeaua va avea un gust acru iar in cazul in care este prea lunga, va avea un gust amar.

   Dupa ce atasezi bratul de grupul espressor, nu il lasa in asteptare pentru a efectua extractia. Cafeaua in contact cu grupul espressor va incepe sa se incalzeasca,lasata prea mult timp rezultatul va fi un espresso cu o aroma de cafea arsa.

Cum sa faci un espresso?

Sticky
feb. 02, 2018
In Blog

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*