Shop By Category

Blog

Cum sa depozitezi cafeaua. Pastrarea cafelei. Cafea proaspata.Cafea buna.Cafea macinata buna.
Image

Cum sa depozitezi cafeaua

Cum sa depozitezi cafeaua

   Pentru a savura o ceasca de cafea buna, aceasta trebuie intotdeauna sa fie proaspata. Boabele incep sa isi piarda din prospetime la putin timp dupa prajire. Odata odata cu pierderea prospetimii, aromele naturale sunt diminuate.

   Stocate in mod corespunzator, isi pot mentine prospetimea pana la aproximativ o luna iar cafeaua macinata 1-2 saptamani.

   Cum se pastreaza cafeaua?

   Cei mai mari “dusmani” ai boabelor de cafea sunt aerul, umiditatea, caldura si lumina.

   Pentru a pastra prospetimea boabelor un timp indelungat acestea ar trebui depozitate intr-un recipient etans. Acesta la randul lui trebuie tinut intr-un loc intunecos si mai racoros, ferit de mirosuri puternice.

  •   Umiditatea excesiva va accelera deteriorarea boabelor de cafea. Din acest motiv nu este o idee foarte buna depozitarea cafelei in frigider sau congelator. De fiecare data cand recipientul este deschis sau supus schimbarilor de temperatura, apare condensul. Daca totusi doriti stocarea cafelei in frigider sau congelator, este indicata folosirea unor recipiente etanse. De asemenea nu supuneti cafeaua unui ciclu congelare-decongelare. Exista riscul aparitiei condensului si astfel cafeaua isi pierde prospetimea.
  •   De evitat atunci cand cumparati cafea boabe sunt cele stocate in recipiente fara capac. Acestea nu mentin calitatea cafelei. Daca optati pentru cumpararea unei cafele in ambalaj, ar fi de preferat ca acesta sa prezinte o valva unidirectionala. Aceasta valva permite eliminarea CO2 – ului din pachet, fara a permite oxigenului sa intre. Cafeaua proaspat prajita elimina dioxid de carbon pana la aproximativ o saptamana de la prajire.
  •  Lumina este unul din factorii care influenteaza boabele de cafea. Expunerea la lumina, sau soare, face ca boabele de cafea sa aiba un miros de statut. Din aceste considerente este bine sa fie tinuta in recipiente opace, in locuri racoroase.

   Pentru a va asigura ca beti o cafea buna si cat mai proaspata, cumparati cafea boabe in cantitati mici, prajite mai frecvent – suficient pentru una-doua saptamani.

   Cafeaua proaspata, bine prajita, nu ar trebui sa fie foarte acida iar aromele sa se simta intens.

Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua

Sticky
By
iun. 28, 2017
In Blog

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*