Shop By Category

Blog

Retete bauturi cu cafea
Image

Retete pentru bauturi cu cafea

Retete pentru bauturi pe baza de cafea Zorro Ingrediente: 20 ml Sambuca 20 ml Bailey’s 20 ml Crema de menta alba 20 ml cafea Frisca Mod de preparare: Se adauga taote ingredientele in paharul de irish. Se adauga cafeaua fierbinte si apoi frisca. Se serveste fara decor. Russian Coffee Ingrediente: 30 ml Vodka 15 ml […]

Sticky
January 01, 2019
In Blog
espresso,cafea,cafea espresso,cup of coffee,
Image

Cum sa faci un espresso?

    Nu este usor sa faci un espresso bun. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un espresso, iar noi am facut o lista cu cele mai importante, pentru ca tu sa poti savura un espresso bine facut. Temperatura    Espresso-ul va fi pe atat de bun ca si […]

Sticky
February 02, 2018
In Blog
Prajirea cafelei,prajirea boabelor de cafea,coffee roasting,coffee,roaster,coffee beans,cafea prajita,prajirea cafelei verzi,first crack
Image

Prajirea boabelor de cafea

   Prajirea boabelor de cafea    Prajirea boabelor de cafea este procesul prin care micul fruct este transformat intr-o bautura revigoranta. Prin prajire se dezvolta gustul, buchetul si aroma unica fiecarei cafele.    Masinile pentru prajit    Primul prajitor de cafea cunoscut a aparut pe la inceputul anilor 1400 si isi are originea in Persia. […]

Sticky
By
July 04, 2017
In Blog
Procesarea cafelei,coffee beans processing,
Image

Procesarea cafelei. Drumul de la cireasa la bobul de cafea

  Procesarea cafelei    Pentru a putea depozita cafeaua si pentru a putea fi numite boabe de cafea, ciresele de cafea trebuie prelucrate. Aceasta prelucrare se poate realiza prin mai multe metode, fiecare tara sau regiune avand metoda proprie. Cele mai des intalnite metode de prelucrare sunt: naturala, prin spalare si “pulped” natural.    1. […]

Sticky
By
June 30, 2017
In Blog
Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua,Depozitarea cafelei,pastrarea cafelei,pastrarea prospetimii cafelei,pastrarea cafelei proaspete,pastrarea cafelei boabe,pastrarea cafelei macinate,pastrarea cafelei la frigider,depozitare cafea,cafea,cafea boabe,cafea macinata,cafea arabica
Image

Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua

   Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua    Pentru a savura o ceasca de cafea buna, cafeaua trebuie intotdeauna sa fie proaspata. Boabele incep sa isi piarda din prospetime la putin timp dupa prajire, iar odata cu pierderea prospetimii, aromele naturale sunt diminuate. Stocate in mod corespunzator, isi pot mentine prospetimea pana la aproximativ o […]

Sticky
By
June 28, 2017
In Blog
istoria cafelei,cafea,cafea arabica, cafea boabe, cafea robusta,planta de cafea,copacul de cafea,povestea cafelei,coffee history,coffee beans
Image

Istoria cafelei

Istoria cafelei   Una din povestile care circula despre descoperirea cafelei este cea a unui pazitor de capre din platoul etiopian,Khaldi, care a observat ca du pa ce caprele mancau fructele din anumiti arbusti care cresteau in acea zona, deveneau pline de energie. Urmarind comportamentul lor, acesta hotaraste sa duca acele boabe la o manastire […]

Sticky
By
May 23, 2017
In Blog
Ce este cafeaua
Image

Ce este cafeaua?

Ce este cafeaua?   Arborii de cafea sunt taiati scurt pentru a le conserva energia si pentru a ajuta procesul de recoltare, insa lasati sa creasca acestia pot ajunge pana la 30 m inaltime.   Fiecare arbore are frunzele verzi cerate, care cresc in perechi opuse, cu cirese de cafea care cresc de-alungul ramurilor.   […]

Sticky
By
May 23, 2017
In Blog