Shop By Category

Blog

Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua,Depozitarea cafelei,pastrarea cafelei,pastrarea prospetimii cafelei,pastrarea cafelei proaspete,pastrarea cafelei boabe,pastrarea cafelei macinate,pastrarea cafelei la frigider,depozitare cafea,cafea,cafea boabe,cafea macinata,cafea arabica
Image

Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua

   Cum sa depozitezi si pastrezi cafeaua

   Pentru a savura o ceasca de cafea buna, cafeaua trebuie intotdeauna sa fie proaspata. Boabele incep sa isi piarda din prospetime la putin timp dupa prajire, iar odata cu pierderea prospetimii, aromele naturale sunt diminuate. Stocate in mod corespunzator, isi pot mentine prospetimea pana la aproximativ o luna iar cafeaua macinata 1-2 saptamani.

   Cum se pastreaza cafeaua?

   Cei mai mari “dusmani” ai boabelor de cafea sunt aerul, umiditatea, caldura si lumina. Pentru a pastra prospetimea boabelor un timp indelungat acestea ar trebui depozitate intr-un recipient etans. Acesta la randul lui trebuie tinut intr-un loc intunecos si mai racoros, ferit de mirosuri puternice.

  •   Umiditatea excesiva va accelera deteriorarea boabelor de cafea. Din acest motiv nu este o idee foarte buna depozitarea cafelei in frigider sau congelator. De fiecare data cand recipientul este deschis sau supus schimbarilor de temperatura, apare condensul. Daca totusi doriti stocarea cafelei in frigider sau congelator, este indicata folosirea unor recipiente etanse. De asemenea nu supuneti cafeaua unui ciclu congelare-decongelare, existand riscul aparitiei condensului si astfel cafeaua isi pierde prospetimea.
  •   De evitat atunci cand cumparati cafea boabe sunt cele stocate in recipiente fara capac, acestea nu mentin calitatea cafelei. Daca optati pentru cumpararea unei cafele in ambalaj, ar fi de preferat ca acesta sa prezinte o valva unidirectionala. Aceasta valva permite eliminarea CO2 – ului din pachet, fara a permite oxigenului sa intre. Cafeaua proaspat prajita elimina dioxid de carbon pana la aproximativ o saptamana de la prajire.

   Pentru a va asigura ca beti o cafea buna si cat mai proaspata, cumparati cafea boabe in cantitati mici, prajite mai frecvent – suficient pentru una-doua saptamani. Cafeaua proaspata, bine prajita nu ar trebui sa fie foarte acida, cu gust metalic iar aromele sa se simta intens.

Sticky
By
Jun 28, 2017
In Blog

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*